Proportion premium
IMANUNA (2019) - Episod 25

SIFAT-SIFAT RASUL

Dengarkan bicara Dr. Ayman Al-Akiti (Felow Kehormat IKIM) membincangkan tajuk "Sifat-Sifat Rasul". Rancangan ini merupakan terbitan Syafiq Salleh dan dikendalikan bersama Mona Jasman.
Horizontal Banner

IMANUNA bersama perbincangan Dr. Ayman Al-Akiti membawakan perkenalan rancangan ini. Diterbitkan oleh Syafiq Salleh dan dikendalikan bersama Mona Jasman.

00:00:00 /

Perbincangan bersama YBhg. Dr. Ayman Al-Akiti (Felow Kehormat IKIM) membawa tajuk '10 Asas Ilmu Tauhid'. Rancangan ini diterbitkan oleh Syafiq Salleh dan dikendalikan bersama Mona Jasman. Dibawakan oleh Olive House Headquarters - HQ.

00:00:00 /

Ikuti perkongsian tausiah ilmu bersama YBhg. Dr. Ayman Al-Akiti (Felow Kehormat IKIM) berbincang mengenai 'Basmalah, Hamdalah, Selawat'. Rancangan ini diterbitkan oleh Syafiq Salleh dan dikendalikan bersama Mona Jasman. Dibawakan oleh Olive House Headquarters.

00:00:00 /

IMANUNA bersiaran bersama YBhg. Dr. Ayman Al-Akiti (Felow Kehormat IKIM) membincangkan tajuk 'Hukum-Hakam Dan Pembahagiannya'. Rancangan ini merupakan terbitan Syafiq Salleh, dikendalikan bersama Mona Jasman, serta dibawakan oleh Olive House Headquarters.

00:00:00 /

IMANUNA bersiaran bersama YBhg. Dr.Ayman Al-Akiti (Felow Kehormat IKIM) membincangkan tajuk 'Kewujudan Tuhan yang Maha Esa'. Rancangan ini merupakan terbitan Syafiq Salleh, dikendalikan bersama Mona Jasman, serta dibawakan oleh Olive House Headquarters.

00:00:00 /

IMANUNA bersama tausiah ilmu oleh YBhg. Dr. Ayman Al-Akiti (Felow Kehormat IKIM) membincangkan tajuk 'Sifat Qadim, Kekal, dan Tidak Menyerupai Makhluk'. Diterbitkan oleh Syafiq Salleh dan dikendalikan bersama Mona Jasman.

00:00:00 /

IMANUNA bersiaran bersama YBhg Dr.Ayman Al-Akiti (Felow Kehormat IKIM) membincangkan tajuk 'Allah SWT Berdiri dengan Sendiri-Nya'. Diterbitkan oleh Syafiq Salleh dan dikendalikan bersama Mona Jasman.

00:00:00 /

IMANUNA bersama Dr. Ayman Al-Akiti (Felow Kehormat IKIM) membincangkan 'Definisi Syirik, Pembahagiannya, dan Bahayanya'. Diterbitkan oleh Syafiq Salleh dan dikendalikan bersama Mona Jasman.

00:00:00 /

IMANUNA bersama tausiah ilmu oleh Dr. Ayman Al-Akiti (Felow Kehormat IKIM) membincangkan tajuk 'Dalil Keesaan Zat Allah SWT'. Diterbitkan oleh Syafiq Salleh dan dikendalikan bersama Mona Jasman.

00:00:00 /

IMANUNA bersama tausiah ilmu oleh Dr. Ayman Al-Akiti (Felow Kehormat IKIM) membincangkan tajuk 'Keesaan Perbuatan Allah SWT'. Diterbitkan oleh Syafiq Salleh dan dikendalikan bersama Mona Jasman.

00:00:00 /

IMANUNA bersama perkongsian ilmu oleh YBhg. Dr. Ayman Al-Akiti (Felow Kehormat IKIM) membincangkan ''Keesaan ALLAH SWT dalam Mentadbir Alam & Sifat-NYA''. Diterbitkan oleh Syafiq Salleh dan dikendalikan bersama Mona Jasman.

00:00:00 /

Bersama YBhg. Dr. Ayman Al-Akiti (Felow Kehormat IKIM) membincangkan "Sifat Hidup, Kuasa, dan Kehendak bagi ALLAH SWT". Terbitan Syafiq Salleh dan dikendalikan bersama Mona Jasman.

00:00:00 /

IMANUNA kembali mendengarkan perkongsian YBhg. Dr. Ayman Al-Akiti (Felow Kehormat IKIM) membincangkan tajuk 'Sifat Iradah & Ilmu'. Rancangan ini merupakan terbitan Syafiq Salleh dan dikendalikan bersama Mona Jasman.

00:00:00 /

IMANUNA bersama YBhg. Dr. Ayman Al-Akiti (Felow Kehormat IKIM) membincangkan tajuk "Sifat Ilmu, Sama', Basar". Rancangan ini merupakan terbitan Syafiq Salleh dan dikendalikan bersama Mona Jasman.

00:00:00 /

IMANUNA bersama YBhg. Dr. Ayman Al-Akiti (Felow Kehormat IKIM) membawakan "Sifat Sama', Basar, dan Kalam bagi Allah SWT". Rancangan ini diterbitkan oleh Syafiq Salleh dan dikendalikan bersama Mona Jasman.

00:00:00 /

Bersama YBhg. Dr. Ayman Al-Akiti (Felow Kehormat IKIM) dengan tajuk perbincangan "Sifat-Sifat yang Mustahil bagi ALLAH SWT".

00:00:00 /

Dengarkan bicara Dr. Ayman Al-Akiti (Felow Kehormat IKIM) membincangkan "Sifat Harus bagi Allah SWT". Rancangan ini merupakan terbitan Syafiq Salleh dan dikendalikan bersama Mona Jasman.

00:00:00 /

Dengarkan bicara Dr. Ayman Al-Akiti (Felow Kehormat IKIM) membincangkan "Sifat Harus bagi Allah SWT" (Bahagian 2). Rancangan ini merupakan terbitan Syafiq Salleh dan dikendalikan bersama Mona Jasman.

00:00:00 /

Dengarkan bicara Dr. Ayman Al-Akiti (Felow Kehormat IKIM) membincangkan tajuk "Kenabian". Rancangan ini merupakan terbitan Syafiq Salleh dan dikendalikan bersama Mona Jasman.

00:00:00 /

Dengarkan bicara Dr. Ayman Al-Akiti (Felow Kehormat IKIM) membincangkan tajuk "Perkara yang Mencarik Adat". Rancangan ini merupakan terbitan Syafiq Salleh dan dikendalikan bersama Mona Jasman.

00:00:00 /

Dengarkan bicara Dr. Ayman Al-Akiti (Felow Kehormat IKIM) membincangkan tajuk "Mukjizat, Karamah, dan Wali" (Bahagian 2). Rancangan ini merupakan terbitan Syafiq Salleh dan dikendalikan bersama Mona Jasman.

00:00:00 /

Dengarkan bicara Dr. Ayman Al-Akiti (Felow Kehormat IKIM) membincangkan tajuk "Kemaksuman Para Nabi". Rancangan ini merupakan terbitan Syafiq Salleh dan dikendalikan bersama Mona Jasman.

00:00:00 /

Dengarkan bicara Dr. Ayman Al-Akiti (Felow Kehormat IKIM) membincangkan tajuk "Kemaksuman Nabi dan Syarat-Syarat Rasul". Rancangan ini merupakan terbitan Syafiq Salleh dan dikendalikan bersama Mona Jasman.

00:00:00 /

Dengarkan bicara Dr. Ayman Al-Akiti (Felow Kehormat IKIM) membincangkan tajuk "Syarat-Syarat Rasul". Rancangan ini merupakan terbitan Syafiq Salleh dan dikendalikan bersama Mona Jasman.

00:00:00 /

Dengarkan bicara Dr. Ayman Al-Akiti (Felow Kehormat IKIM) membincangkan tajuk "Sifat-Sifat Rasul". Rancangan ini merupakan terbitan Syafiq Salleh dan dikendalikan bersama Mona Jasman.

00:00:00 /
Footer Banner